De Journey methode (De Helende Reis)

Sinds mensenheugenis proberen artsen zieken te genezen. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan: zowel van reguliere als van alternatieve zijde. Men heeft ontdekt dat onze cellen een geheugen bevatten waar zowel herinneringen als emoties opgeslagen worden. Brandon Bays, de grondlegster van the Journey (de helende reis), is erin geslaagd om een therapievorm te ontwikkelen die verder gaat dan alleen het persoonlijkheidsniveau. Haar methode werkt zeer diep, zowel op persoonlijkheidsniveau, als op cel- en zielniveau. Er wordt in de reis contact gemaakt met onverwerkte emoties die opgeslagen liggen in onze cellen, waardoor wij keer op keer dezelfde patronen tegenkomen. Door opnieuw contact te maken met deze emoties en de bijbehorende herinnering ‘schoon schip’ worden gemaakt. Hierdoor wordt het programma dat in onze cellen zit gewist en kunnen er nieuwe gezonde cellen ontstaan die vrij zijn van onverwerkte emoties. Op deze manier heeft Brandon zichzelf genezen en velen na haar hebben zichzelf door middel van de Helende Reis genezen van ziektes, kwalen of emotionele blokkades en negatieve patronen.

Gedachtepatronen
Er zijn verschillende reizen gericht op het veranderen van belemmerende overtuigingen en de gedachtepatronen die er het gevolg van zijn, namelijk: fobiegenezing. Hierbij wordt je gedesensibiliseerd (ongevoelig gemaakt) voor de prikkel die eerder leidde tot soms zeer hevige angst en paniek.

Pijnbeheersing
De pijnervaring zoals hoofdpijn wordt verminderd door visualisatie en heling van binnenuit. Veranderen van wat je gelooft. Vaak wordt je bij gedragsverandering tegengewerkt door delen van je die tegen zijn. Door integratie van die delen met de door jou gewenste verandering ontstaat ruimte voor de gewenste verandering en groei. Gedragspatroon doorbreken. Ongewenst gedrag kan vast zitten en haast automatisch plaats vinden. Doorbreek dit door er ander gedrag voor in de plaats te stellen. Onbewuste drijfveren van gedrag beïnvloeden. Ongewenst gedrag heeft (vaak onbewust) voordelen. Laat het onbewuste gedrag los door het te vervangen door gedrag met nog betere voordelen. Met al deze technieken zijn zeer uiteenlopende gedragingen sterk te beïnvloeden zoals de neiging tot overeten, allergie (gedrag als reactie op een prikkel), angstreacties, dwangmarig gedrag, moeheid en ander ongewenst gedrag.

Voor wie: voor wie niet?
Of je nu een emotioneel of fysiek probleem hebt, of je nu naar je eigen groei wilt kijken of naar patronen die je negatief beïnvloeden, eigenlijk is een Journey-sessie voor iedereen goed: Voor kinderen vanaf circa 6 jaar.

Belangrijk:
De Journey is niet ontwikkeld om welk genezingsprogramma dan ook te negeren. Het is bedoeld om je te ondersteunen en aan te moedigen op jouw pad van groei en genezing. Als je vermoedt dat aan je klacht een medische oorzaak ten grondslag ligt, adviseer ik je om je door een arts te laten onderzoeken. Zowel The Journey als zijn afgevaardigden zijn niet gekwalificeerd tot medische behandeling. Journeyprocessen kunnen uitstekend samengaan met andere behandelmethoden.

Lees voordat je een proces gaat doen het boek van Brandon Bays. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe het proces werkt zodat je daar een bewuste keuze voor maakt. Neem na een Journey de rest van de dag vrij zodat je goed voor jezelf kunt zorgen.