Hypno-Coaching

Hypno-Coaching is een kortdurende vorm van psycho-coaching waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose of trance om bepaalde klachten en/of problemen aan te pakken en op te lossen. Dit gebeurd meestal in combinatie met andere technieken, zoals NLP, RET, ademhaling en visualisaties.

Hypnose is een aangename, diepe ontspanning, waarbij je sterk op jezelf geconcentreerd bent en je aandacht naar binnen gericht is. Het is te vergelijken met dagdromen, of zo verdiept zijn in een boek of spannende film, dat je je even niet bewust bent van je omgeving.

Bij Hypno-Coaching leer je bewust in hypnose te gaan, waardoor je een dieper contact maakt met je onbewuste, om klachten of problemen beter begrijpen, verbanden te zien, inzicht te krijgen. Hierdoor is het mogelijk om een verandering in te zetten of een oplossing te vinden.

Vaak begrijp je rationeel je gedrag wel, maar op emotioneel niveau blijf je hetzelfde reageren en verandert er niets. Met Hypno-Coaching pak je de klachten op een emotioneel niveau aan, waardoor er wezenlijk iets in de beleving zal veranderen en je de klacht of het probleem wel kunt aanpakken.

De technieken en methoden waar ik mee werk:
Hypnose: werken met onderbewuste lagen.
NLP: (Neuro Linguïstisch Programmeren) korte en krachtige oefeningen.
Journey Methode.
RET: (Rationeel Emotieve Therapie) voor het blootleggen en omzetten van belemmerende overtuigingen en gedachten.
EMDR: (Eye Movement Desensitizationand Reprocessing) is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.
Regressie: in hypnose teruggaan naar ervaringen uit het verleden. In hypnose is dit zo intens dat we de emoties als het ware opnieuw kunnen beleven. Door herbeleving van (onverwerkte) ervaringen die met een probleem van nu verbonden zijn, kan dit probleem worden opgelost.
Visualisatie: je schept innerlijke beelden die je gebruikt om problemen op te lossen, beslissingen te nemen of doelen te stellen.
Innerlijk kind werk: bewustzijn krijgen op welke onverwerkte kind emoties er mee spelen in je huidige leven, en van waaruit je nu (ongewenst) reageert.